Детски футболен турнир „Чирпанска кама“ 2017

За поредна година формация от ФК „Чирпан“ взима участие в националния турнир по футбол за деца „Чирпанска кама“, в който участват деца родени 2004/2005 г. Тази година организаторите поставиха нашият отбор в една група с Родопа (Смолян), Борислав (Първомай) и Сините камъни (Сливен).

Община Чирпан е главен организатор на детския футболен турнир. Общински съвет Чирпан гласува в началото на годината с приемане на бюджета на общината средства в размер на 4000 лв. за провеждането на събитието.

Много от жителите на общината така и не разбраха кога и под какъв формат ще се проведе турнира тази година. Схемата на турнира остана загадка дори след стартирането на първата футболна среща. Работата на „парче” е патент за общинска администрация Чирпан що се касае в организацията и провеждането на спортни мероприятия (изключвам тези организирани от спортни организации, но финансирани със средства от общинския бюджет).

В първата среща от нашата група се изправиха ФК „Чирпан“ и ФК „Борислав“ Първомай. Нашите момчета показаха по-добра игра в началото и още в четвъртата минута поведохме, с гол на Божидар Томовски. Само три минути по-късно обаче футболистите от Първомай изравниха. Последваха няколко атаки на първомайци като при една от тях в 22 минута резултатът стана 1:2 в тяхна полза. За наша радост, само 2 минути по-късно Николай Илиев отбеляза много красив гол, с който изравни резултата. В редовното време резултатът остана 2:2, а по регламент (който така и никой незнаеше предварително) трябваше да се изпълнят дузпи. И двата отбора бяха безгрешни до 2:2 при дузпите, когато противников състезател пропусна. За съжаление третата дузпа за нашите момчета също бе пропусната и резултатът остана непроменен. Четвъртото изпълнение от дузпите за противника бе точно, а нашето – спасено от вратаря на гостите. При резултат от дузпите – 3:2, точния удар на състезател от Първомай означаваше 4:2 в полза на гостите и загуба за нашите. Краен резултат от срещата 4:6 в полза на първомайци.

По регламент трябваше да играем срещу загубилия в мача между другите два отбора от групата, а това беше отбора на Родопа (Смолян). Мачът отново се проведе на втория терен, който е изключително лошо състояние (факт, който общинското ръководство знае отдавна). Лошото състояние на терена е предпоставка за контузии на децата и за слаб футбол. Въпреки неблагоприятните условия нашите момчета вкараха два много красиви гола в рамките на 4 минути. Отбора от Смолян не се предаде и в рамките на 10 минути изравни резултата. До 40-та минута отбора на Родопа бе по-добрия и съумя да вкара нов гол. Отборът ни бе разтресен и от 48-та до 50-та минута резултатът стана 2:5. Чирпанлии показаха, че няма да се предадат и през цялото време до края бяха по-добрия тим, но стигнаха само до трети гол. Мачът завърши 3:5 в полза на ФК „Родопа“ (Смолян), но и в двата двубоя малките футболисти от Чирпан показаха, че имат желание и с правилна работа могат да постигнат по-големи резултати.

В турнира участие взимат отборите на ФК Чирпан, ФК Сините камъни (Сливен), ФК Борислав (Първомай), ФК Родопа (Смолян), ФК Яворов-1929 Чирпан, ФК Респект (Хасково), ФК Димитровград и ФК Янтра (Габрово).

Утре (13 април) от 10:00 ч., отново на тренировъчния терен, ФК „Чирпан“ ще играе за 7-8 място.
Финалната среща ще бъде между отборите на ФК Борислав (Първомай) и ФК Респект (Хасково).