Победи за футболните формации на ФК Чирпан през уикенда

В изтеглен мач от предпоследния кръг в първенството при формация „деца“ в петък на градския стадион в Чирпан от 15:00ч. се изправиха ФК Чирпан и ФК Арсенал (Казанлък). Домакините преследваха задължително трите точки, което щеше да затвърди лидерската им позиция в първенството. След нервно начало и няколко грешки на нашите резултата бе открит, като до края на първото полувреме набъбна на 0:3 в полза на казанлъчани. Второто полувреме започна със силен натиск, играта се водеше предимно пред вратата на гостите. ФК Чирпан показа шампионски дух и в рамките на няколко минути успя да намали резултата до 2:3, а в последните 10-тина минути стигна до пълен обрат и да спечели срещата с 4:3. В последният кръг на 20 май от 10.00ч. гостуваме на ФК Нова Загора.

В събота при подготвителната група „деца“ малките чирпанлии загубиха от силния тим на ФК „Розова долина“ (Казанлък) с 0:11. По-късно през деня стана ясно, че срещата при мъжките футболни отбори на ФК Чирпан и ФК „Млада гвардия“ (Розово) няма да се проведе, тъй като гостите са информирали, че няма да пристигнат за двубоят. По този начин ФК Чирпан спечели с 3:0 служебно.

В неделния ден юношите „младша възраст“ на ФК Чирпан водени от старши треньора Стойчо Недев постигнаха победа при гостуването си на ФК „Розова долина“ (Казанлък) с 1:0. В последния кръг от първенството на 21 май (неделя) от 10:00ч. другия казанлъшки отбор – този на ФК „Арсенал“.

Местното футболно дерби се състоя на градския стадион в Чирпан като в неделния ден един срещу друг се изправиха децата „Футбол 9“ на ФК Чирпан (с треньор Никола Илиев) и ФК Яворов-1929 Чирпан (с треньор Таньо Видков). По-добрият отбор на терена отново бе този на ФК Чирпан, които разгромиха своите съграждани с резултат 8:2. Двата допуснати гола бяха след грешки на нашите в защита, но нападателите реализираха цели 8 пъти във вратата на ФК Яворов-1929. Резултатът можеше да бъде и двуцифрен, но куп пропуски направиха малките играчи на ФК Чирпан. Видео от срещата може да видите на нашия интернет сайт в секция „Видео„. По програмата същите деца ще се изправят отново следващата събота (20-ти май) в първенството при „подготвителна група деца“.