Хасковлии спечелиха „Чирпанска кама“ 2017

През втория и последен ден на детския футболен турнир „Чирпанска кама“ по програма трябваше да се изиграят четири срещи (за 1-2 място, 3-4 място, 5-6 място и 7-8 място). От вчерашния ден стана ясно, че ФК Чирпан се изправя за 7-8 място срещу ФК „Димитровград“.

Тази година сред пропуските на организаторите е липсата на ясен регламент, липса на жребий при сформиране на групите и липсата на информация въобще за провеждането на турнира. Това, което видяхме в мачовете ни кара да си мислим, че регламента е следния: Играе се на стандартно игрище за подготвителна група деца и на седемметрови врати. Броят смени е неограничен, полувремената са по 30 минути, а паузата между тях е 10 минути. При равен резултат се изпълняват дузпи. Ако първия мач в групата е загубен, а втория спечелен – отбора играе за 5-6 място. Ако първият мач в групата е спечелен, но втория загубен то отбора играе за 3-4 място. Отборът спечелил и двата мача в групата играе за 1-2 място, а този, който е загубил и двете срещи играе за 7-8 място. Не можем да твърдим, че това е регламента на футболния турнир, но изиграните срещи показаха именно това. Следователно борещият се за 5-6 място може да се окаже с равни точки и по-добра голова разлика от този, който се бори за 3-4 място.

Нека да се върнем към срещата между ФК „Чирпан“ и ФК „Димитровград“. Мачът започна от 10:00, отново на тренировъчния терен и за втори път едновременно с друга среща, която се играеше на главния терен. Мача се разви много добре за нашите, които в рамките на първите 5 минути водеха с 2:0. ФК „Чирпан“ показа, че е по-добрия отбор на терена и в 19-та минута резултатът набъбна на 3:0. Димитровградчани не се отказаха и само 5 минути по-късно върнаха един гол, с което резултатът стана 3:1. Надеждите за обрат на ФК „Димитровград“ бяха попарени от Танко Асенов, който в 28 минута направи резултатът 4:1 в полза на ФК „Чирпан“. Малко след началото на второто полувреме резултатът стана 4:2, но само 4 минути по-късно, в 36-та минута, нашите момчета направиха 5:2, от дузпа. Следващият гол падна в 50 минута и бе дело на Николай Илиев. В 57 минута резервата Марио Крумов направи резултата 7:2, с много красиво попадение зад дъгата на наказателното поле. При този резултат завърши и срещата.

Мачът, който се игра по едно и също време с нашия бе между ФК „Яворов 1929“ (Чирпан) и ФК „Родопа“ (Смолян). Битката за 5-то място бе спечелена от Родопа. За 3-то място се срещнаха ФК „Янтра 1919“ Габрово и ФА „Сините камъни“ Сливен, като успех извоюваха габровските играчи след изпълнение на дузпи. Финалът противопостави ФК „Респект“ (Хасково) и ФК „Борислав“ (Първомай). Хасковлии спечелиха с 1:0 и така грабнаха купата на турнира и златните медали.

Финалната среща бе наблюдавана от г-н Папазов, кмет на община Първомай, който подкрепяше първомайци през целия финален мач, като взе участие и при награждаването. За поредна година при награждаването отсъстваше кмета на община Чирпан г-жа Петкова. За първите три отбора бяха осигурени спортни екипи и купи, а победителя получи и символа на турнира – чирпанска кама.

Награждаването оставяме без коментар, видео може да видите в нашата секция в сайта. След официалната церемония по закриване на турнира организаторите и гостите се преместиха да се почерпят в ресторанта на хотел Чирпан.

Тази година може да отбележим отсъствието на традиционни отбори като Берое (Стара Загора), Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив), а явно трябва да си мечтаем за присъствието на тимове като Левски (София) и ЦСКА (София).