Децата на ФК Чирпан спечелиха коледен турнир

На 28 декември 2016 г. в град Стара Загора се проведе коледен турнир по футбол на малки вратички за деца родени 2005/2006 година.

Надпреварата се състоя в спортна зала „Иван Вазов“ и бе организирана от ФК Верея и Община Стара Загора. Целта на турнира бе да популяризира допълнително масовия детско-юношески футбол, както и да развие качествата на младите състезатели.

В коледния турнир участие взеха шест отбора, разделени в две групи по три. В група А, освен домакините от Верея, бяха още тимовете на Созопол и ФК Чирпан. В другата група бяха съставите на Олимпия, Габрово и Розова Долина (Казанлък). В първата среща нашите момчета водени от треньора Никола Илиев се изправиха срещу домакините от ФК Верея. Срещата завърши с победа за чирпанлии с 2:1. Втората среща противопостави нашите деца срещу ФК Созопол. С хубава игра нашите постигнаха втора победа, този път с 4:2 и се класираха, като първи отбор в групата, за финала. В другата група първи се класираха децата на ФК Олимпия. Финалният двубой се проведе в следобедните часове след оспорвана игра все пак първото място заслужено спечелиха децата на ФК Чирпан. В герой за нашите във финала се отличи Божидар Томовски, който вкара и четирите гола за крайното 4:3.

Да честитим на децата и техния треньор спечеленото I-во място и купа!

Снимки и видео може да намерите във фейсбук страницата ни – ФК ЧИРПАН