БФС – Стара Загора с поредна издънка

На 21 февруари 2017 г. Областния съвет на Български футболен съюз в Стара Загора проведе работна среща с представители на футболните отбори участващи в първенствата на БФС сезон 2016/2017 в област Стара Загора.

На срещата стана ясно, че мъжкия футболен отбор на ФК Тунджа 2010 (Копринка) ще вземе участие в пролетния дял на шампионата на „А“ Областна футболна група – Стара Загора.
Ще припомня, че през есенния дял отбора от Копринка трябваше да домакинства на ФК Чирпан в 1-я кръг на първенството, но по тяхна молба домакинството бе сменено и срещата трябваше да се играе на градския стадион в Чирпан. Без да уведомят БФС и нас като домакини поради неявяването им мач така и не се проведе.

След изиграването на 5-ти кръг от първенството отбора от Копринка спря участието си в първенството. До края на сезона те не изиграха нито една среща (в 8 срещи след този кръг те не се явиха). В един момент на 21 февруари 2017 г. БФС – Стара Загора ги допуска до участие. Явно от Областния съвет на БФС не считат за редно да спазват нормативната уредба. Странно защо това се толерира?!

Член 24, алинея 2, буква „в“ от Наредбата гласи: Административни и имуществени санкции за мъжки отбор в областните групи: при трето неявяване – налага се дисциплинарно наказание преместване на отбора в по-ниско ниво (следващото по низходящ ред) за следващата спортно- състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година. (Извадка от Наредба за първенствата и турните по футбол в системата на БФС за сезон 2016/2017 година)

Грешките на господата управляващи в БФС – Стара Загора не спират дотук. Допускането на пропуски в обявяването на крайните резултати от изиграните срещи в първенствата е често срещано. Умишлено или не, липсата на корекции и извинение продължава. Липсата на осведоменост за натрупани картони от играчите, за наказания на отбори води до пълно безхаберие.

ФК Чирпан не може да толерира повече липсата на законност, честност и коректност във футбола в област Стара Загора. Защо държавата разходва едни средства за лица, които безпардонно нарушават нормативните правила или по-скоро не желаят да ги спазват? Подготвяме изпращането на протестно писмо до централата на Българския футболен съюз.