Допуснахме нова загуба, този път в Чирпан

fkchirpan-fktundjaНа 5 ноември от 14:00 ч. на градския стадион в Чирпан се проведе футболната среща между мъжките отбори на ФК Чирпан  и ФК Тунджа 2006 (с.Ягода). Срещата бе от X-тия кръг на „А“ Областна футболна група-Стара Загора. В главно действащо лице на терена се превърна рефера Антон Тончев известен с прякора си Банана. Явно и тенденциозно той подкрепяше гостуващия отбор от Ягода в по-голяма част от срещата. Особено това пролича в първите 15 минути на двубоят, когато набързо нашари играчи от ФК Чирпан с жълти картони за несъществуващи нарушения. В допълнение и страничния рефер Милен Желев пусна две засади в полза на гостите, като на моменти дори си позволяваше да прави на глас и разбор на играта на домакините. Делегат на срещата бе Недев от Стара Загора, но едва ли оценката за реферите ще бъде по различна от отлична. Отдавна в БФС-Стара Загора са я ударили „през къра“. Председателят на областния съвет на БФС в Стара Загора е на светлинни години със своите организационни и лидерски качества спрямо колегите си от други областни съвети на футболния съюз. Отдавна футбола в областта е под всякаква критика и за това не са виновни ръководителите на отборите, общините и президентите, които дават всяка една свободна минута от времето си за развитието на футбола в малки и големи градове.

Поведението на главния рефер Антон Тончев срещу чирпанлии не е за първи път през този сезон. Само преди няколко кръга в гостуването на ФК Чирпан в село Енина на местния ФК Бузлуджа рефера се държа доста арогантно и подкрепяше изцяло домакините от Енина (за което има и видеоматериал). Безспорно играта на ФК Чирпан в първите минути не вървеше, но допълнителното вкараното напрежение от съдийската тройка си каза думата. След контраатака в 15-та минута гостите от Ягода успяха да поведат в резултата с 0:1. След този гол чирпанлии бяха господари на терена, гостите се прибраха в своята половина. Въпреки превъзходството си домакините не стигаха до чисто голово положение, а гостите с една контраатака успяха да изведат свой играч очи в очи с вратаря на чирпанлии, но умелата намеса на стража Ангел Славов предотврати удвояване на резултата. Още няколко спорни положение до края на полувремето на Банана доведоха до напрежение и по трибуните. На полувремето видимо притеснен бе и делегата на срещата – Недев. Стигна се дотам че от страх да не изпуснат мача е звъннал и на телефон 112 да извика полиция. През второто полувреме гостите направиха няколко груби нарушения, но така и не видяха жълтия цвят на картона. Наглото поведение на главния рефер продължи и през вторите 45 минути. Гостите се прибраха в своята половина, чирпанлии изпуснаха две добри положения за гол, като стража на гостите се намеси и при двата удара. При една контраатака в 71-та минута гостите успяха да стигнат до втори гол. Въпреки негативния резултат ФК Чирпан хвърли всички сили в атака и логично стигнаха до намаляване на резултата с гол на Петър Нолев от дузпа в 89-та минута. Главният рефер Тончев обаче не счете за необходимо да дава продължение на срещата и побърза да надуе свирката в 90-тата минута.

Може да видите видео (в секция „Видео“ на нашата страница) от спорните първи 15 минути при което се вижда как рефера първо дава несъществуващ фаул за гостите. След това за блъскане на наш играч в наказателното поле не отсъжда нищо, а дава жълт картон за играч на ФК Чирпан. Нека повече хора видят големия рефер Антон Тончев – Банана, който БФС лансира дори в „Трета лига“. Докога ще търпим да ни тъпчат е въпроса?!
ФК Чирпан – ФК Тунджа-2006 с.Ягода 1:2 (голмайстор за нашите Петър Нолев)